Världens bästa konstmuseer

Världen är full av konstmuseer med fantastisk konst som vi har möjlighet att beskåda och imponeras av. Människor reser världen runt för att besöka världens bästa konstmuseer för att på nära håll kunna se de stora mästarnas konstverk. Vi har i Sverige flera internationellt kända museer som är välbesökta av både svenskar och turister, vilket inkluderar vårt största konstmuseum, Nationalmuseum i Stockholm. Nationalmuseum har imponerande samlingar av skulpturer, oljemålningar, konsthantverk samt designföremål från cirka 1500-talet till nutid.

Italien

Ett av Italiens mest kända konstmuseum är Vatikanmuseet i Rom. Här kan besökare uppleva en av världens mest exklusiva samlingar av målningar och skulpturer från de stora italienska mästarna såsom Raphael, Leonardo da Vinci, Tizian, Giotto och Fra Angelico. När du besöker Vatikanmuseet bör du givetvis även besöka det Sixtinska kapellet där Michelangelo under 1500-talet målade skapelseberättelsen i kapellets tak.

När du väl är i Italien bör du även försöka besöka Uffizigalleriet i Florens. I detta pampiga palats från 1500-talet kan du beskåda mästerverk från Leonardo da Vinci, Michelangelo samt den oförglömliga ”Venus födelse” av Botticelli.

Frankrike

I Frankrike (Paris) finns världens mest berömda konstmuseum, Louvren, som rymmer en av de absolut främsta konstsamlingarna i världen. Här kan du bland annat beskåda Nike från Samothrake, Venus de Milo och berömda Mona Lisa med sitt mystiska leende. Konstsamlingar består ofta av porträtt av den tidens skönheter med perfekt hud. Hudvård har anor ända tillbaka till forntida Egypten men i dag behöver du inte vara kunglig eller högadel för att kunna vårda din hud. Hos Parfym.se kan du välja bland marknadens bästa produkter för hudvård till mycket bra pris. Parfym.se erbjuder ett brett sortiment av kvalitetsprodukter för din hudvård såsom ansiktsrengöring, ansiktskräm, ögon-, dag- samt nattkräm, ansiktsmask, body lotion och mycket mer. Givetvis kan du välja bland de bästa varumärkena inom dagens hudvård, såsom Clinique, Elizabeth Arden, Estée Lauder, Clarins, Biotherm och Decléor.

Spanien och Storbritannien

I Spaniens huvudstad Madrid finns Pradomuseet som erbjuder en historisk resa inom konsthistorien. I deras samling finns objekt från den europeiska konsten med början från 1100-talet ända fram till 1800-talet. I deras samling av spanska konstnärer finns verk av El Greco, Murillo, Goya och Velázquez.

Vid Themsen i London finns Tate Modern som har fått internationell uppmärksamhet. Museet är en ombyggd kraftstation som bjuder sina besökare på bland annat Dalis surrealistiska konstverk.

USA

USA har flera berömda konstmuseer och det mest kända är troligtvis Metropolitan Museum of Art i New York. Detta museum har en imponerande samling med över två miljoner konstverk som sträcker sig från antika grekiska skulpturer till Pollock samt Picasso.

Art Institute of Chicago, som är beläget i Illinois, har en stor samling av impressionistiska konstverk från bland annat Henri Toulouse-Lautrec och Monet. Men museet har även blivit känt för sin fina samling av amerikansk konst.

På den amerikanska västkusten i Los Angeles finns det mindre kända J Paul Getty Center som bjuder sina besökare på storslagna mästerverk från Cézanne, Van Gogh och Monet.

Relaterade inlägg