Kända museum i Sverige

Det finns många museum som är värda ditt besök. I den här delen kommer vi att ge ljus till några av Sveriges mest välbesökta och populära museum.

Vasamuseet

Ett väldigt populärt museum finner vi på Djurgården i Stockholm. Museet heter vasamuseet och följer ett marint och transporthistoriskt tema. Det detta museum är mest känt för är att regalskeppet vasa är en del av deras stora samling.

Universeum

I Göteborg finner vi vetenskapsmuseet universeum. Här kan du se olika utställningar inom det vetenskapliga temat. Men du kan även se och lära dig mer om de djur som finns på museet.

Naturhistoriska riksmuseet

Naturhistoriska riksmuseet är ett museum vi finner i Stockholm. Detta är ett biologiskt och geologiskt museum där du kan se olika utställningar på temat.

Abbamuseet

Abbamuseet är ett museum som ligger på djurgården i Stockholm. Hit vallfärdar fans av popgruppen ABBA från hela världen och Sverige för att se utställningar om gruppens karriär.

Fotografiska

Fotografiska är ett konstmuseum som främst fokuserar på fotografier.

Nordiska museet

Nordiska museet är Sveriges största kulturhistoriska museum. Museets främsta uppgift är att bevara och visa hur vi haft det från 1500-talet och framåt.

Relaterade inlägg