Lär dig vad du kan panta på museer

Ditt hem kan innehålla fler värdefulla föremål än du kanske tror. Den där dockan som tillhörde din farmor, servisen du hittade i second hand-butiken eller en gammal LP-skiva kan alla vara värda en hel del.

Funderar du på att gå till pantbanken kan det vara bra att veta vad det du äger är värt. Vissa saker, som smycken och fina klockor, är självklara föremål som du kan panta, men andra är inte lika uppenbara. Det är just därför som det är klokt att införskaffa lite kunskap.

Besök många olika museer

Det finns många fina museer i Sverige men befinner du dig i Stockholm har du fler museer att besöka än någon annanstans i landet – nästan nittio stycken! När det kommer till dina ägodelar kan du lära dig mycket beroende på kategori av föremål. För leksaker finns det ett helt museum på Skeppsholmen, äger du frimärken kan du ta dig till Gamla Stan och vill du se serviser och bestick är Nordiska museet ett bra ställe att börja på.

Allra mest attraktivt på pantbanken är dock smycken. Du kan gå in på pantbankens webbshop och spana in vad som är populärast för tillfället och till vilka priser juvelerna säljs. Här kan du också se vilka räntor och villkor som pantbanken erbjuder. Kanske det rentav är så att du vill köpa i stället för att panta? Då har du kommit rätt, eftersom du kan hitta smycken till mycket bra priser. Dessutom är många av smyckena inte längre tillgängliga i butiker, vilket gör dem extra attraktiva.

Relaterade inlägg