Kända museum i Europa

Ute i Europa finns det ett flertal museum som är värda ditt besök nästa gång du är på genomresa. Det finns museum i de flesta större städerna. I den här delen kommer du att få veta mer om några av de mest kända och välbesökta museum som finns runt om i hela Europa.

Louvren

Ett av världens mest besökta museum finner vi i Paris. Louvren är ett konstmuseum som etablerades redan år 1793. Sedan dess har folk vallfärdat från hela Europa för att gå och titta på någon av de kända verken som finns på museet. Några exempel på kända verk du hittar på Louvren är Mona Lisa och Nike från Samothrake.

British museum

Ett annat väldigt känt museum finner vi i London. Detta museum är ett kulturhistoriskt museum och innehar ett flertal välkända artefakter från runt om i hela världen. Birtish Museum etablerades år 1753. Ett exempel på en artefakt du kan hitta på British museum är rosettastenen.

Rijksmuseum

I nederländska Amsterdam finner vi Rijksmuseum. Detta museum är ett konstmuseum som etablerades år 1885. Det mest kända verket du kan hitta här är Nattvakten som är gjord av Rembrandt.

Akropolismuseet

I den Grekiska huvudstaden Aten hittar vi en av världens mest kända arkeologiska museum. På detta museum kan du hitta ruiner av byggnader från omkring 400 år före Kristus fram till ungefär 400 år efter Kristus.

Natural History Museum

Ett annat känt museum i London är Natural History Museum. Detta museum är ett naturhistoriskt museum och det finns omkring 40 miljoner botaniska och zoologiska objekt. Museet uppfördes år 1860.

Relaterade inlägg